Kunskapsbank

Fastighetsägare erbjuder fordonspool till hyresgäster

Publicerad:


Castellum erbjuder hållbara resealternativ för hyresgäster i Växjö .

Fastighetsägare erbjuder fordonspool till hyresgäster

Alla Castellums hyresgäster i Företagsstaden I11 har sedan februari 2023 fri tillgång till en egen fordonspool, dygnet runt, året om. Castellum har fått stöd av Energikontor Syd att göra en marknadsanalys och utvärdera föreslå lämpliga leverantörer utifrån Castellums önskemål.

Stödet från Energikontor Syd har möjliggjorts genom satsningen Res Grönt i Kronoberg. Castellum valde senare att gå vidare med helhetsleverantören Ourgreencar som hade Sveriges enda miljömärkta fordonspool. Bilarna är rena elbilar och laddas dessutom från områdets stora solcellsanläggning. Castellums förhoppning är att fordonspoolen ska kunna bli ett bra alternativ till såväl företagets som medarbetarnas privata fordon.

En anledning att införandet av fordonspoolen drivits på och genomförts är att det har införts parkeringsavgifter i området. Införandet av avgifter tillsammans med en egen fordonspool kan vara en bra kombination för att få anställda i området att testa på ett nytt, mer hållbart, sätt att resa- och spara pengar.

Klicka här för att läsa mer samt Castellums uttalande om projektet.

Kategorier

Kontaktpersoner


Anna Månsson

Anna Månsson

Projektledare

Tel. 073-508 85 29 ,

anna.mansson@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

111 artiklar hittades

Se alla poster inom temat