Besöksnäring rustad att ta energiarbetet vidare

Publicerad: 2023-05-26

Tack vare kunskap de fått via träffarna arrangerade av Energikontor Syd, är företagen i nätverket för besöksnäring i Skåne redo att jobba vidare med sitt energiarbete. 

20 april träffades Energikontor Syds nätverk för besöksnäring i Skåne, på Hotell Statt i Hässleholm. Temat för träffen var effektiv belysning. Jim Collin,  ljusrådgivare och head of architectual lighting på Annell Ljus och Form, föreläste om hur, vad och när man ska belysa ett rum. Deltagarna fick även diskutera smart styrning av stödsystem så som värme och ventilation.  

Vidare fick deltagarna se hur Hotell Statt tar sig an sina energisvårigheter och hur man med sina medarbetare jobbar tillsammans för att energieffektivisera verksamheten. Statt är en verksamhet med en stor organisation som ger god service till många människor, vilket gör att många energiåtgärder handlar om vanor, rutiner och information både till personal och gäster.

Då detta var sista träffen i nätverket, avslutades dagen med prata om vad de deltagande företagen har fått ut av att medverka. Företagen uppger att de, tack vare den kunskap de fått via träffarna, har kommit en bit på vägen i sitt energiarbete, är redo att ta nästa steg och ser fram emot att följa upp arbetet tillsammans med Energikontor Syd. 

 - Det har varit och kommer att vara ett bra stöd att ha varit med. Både att man fått bra tips och att man kan lita på det som sägs, då projektledarna inte har någon annan agenda än att ge korrekt information. Jag kommer att kunna ta beslut lättare när jag nu vet var jag kan söka fakta och att jag kan lyfta luren och fråga, säger deltagaren Katrin Pettersson, hotelldirektör på Hotel Statt Hässleholm. 

Människor skrattar och pratar sittandes runt ett bord.

Nätverksträffen arrangerades inom ramen för Omställningslyftet.
För mer information, kontakta Ulf Jobacker eller Teodor Kandefelt

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet