Nyhetsarkiv mars 2023

Fyra län nu representerade i förening...

Under föreningsstämman 17 mars i Lund, togs det officiella beslutet att byta namn på föreningen från Energikontor Sydost till Energikontor Syd. Politikerna Lena Wallentheim (S) från Hässleholms kommun, Tony Rahm (M) Region Skåne och Cecilia Bladh in Zito (SD) från Hörby kommun, valdes in i föreningsstyrelsen. Därmed har nu föreningsstyrelsen representaner från samtliga fyra län Skåne, Blekinge, Kronoberg och Kalmar. 

Läs mer
Webbinarium angående skatt och stöd f...

Välkommen på webbinarium den 22 mars kl 18:30 - 20:00! Intresset för biogasproduktion och -användning har varit rekordstort senaste året. Men så har en hel del osäkerheter uppstått för biogasproduktion och -användning, som kan förändra förutsättningarna radikalt - både skattebefrielse för biogas och biogasol samt gödselgasstödet. Vi bjuder vi in till en digital informationskväll med fokus på skatter och stöd för gårdsbaserad biogasproduktion utifrån vad vi vet nu. Vi kommer även gå in på det branschöverskridande påverkansarbete mot politiken som pågår nu för att lindra krisen.

 

Läs mer
Ny studie för att öka utvinning av vä...

Gröna jordbruksrester innehåller protein som kan extraheras och bli proteinkälla i livsmedel och ersätta kött men det kan även ersätta importerat sojaprotein i djurfoder.

Processen för att utvinna proteinet kallas för fraktionering och SLU-forskare undersöker nu olika behandlingar för att öka proteinutvinningen och genom det öka lönsamherten. Dem ska också undersöka olika hållbarhetsaspekter kopplat till processen och förbhandlingar.

Läs mer

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet