Kunskapsbank

Kampanjer för ökad cykling

Publicerad: 2020-10-21


Erfarenheter från Res grönt i Gröna Kronoberg

Kampanjer för ökad cykling

Användning av appar och exempel på aktivitet 

Idag växer användningen av appar sig allt starkare och det finns mycket återkoppling och uppföljning av resebeteenden att få från den information som apparna registrerar. Detta för att på regelbunden basis, via information från appen, påminna och informera personen och på detta sätt få till en bestående vaneförändring.

I projektet Res Grönt i Gröna Kronoberg anordnades en tävling med syfte att anställda på offentliga och privata organisationer i Kronobergs län skulle öka andelen hållbart resor i länet. Som tävlande kunde man välja att bilda ett lag eller tävla individuellt. Tävlingen gick ut på att medverkande skulle utföra olika aktiviteter för att erhålla poäng, allt kopplat till att resa mer hållbart.  

 

800 deltagare i Kronobergs län gick/cyklade motsvarande 2,25 varv runt jorden våren 2019, istället för att ta bilen. Det sparade in 20 ton koldioxidutsläpp. 

Exempel på aktiviteter var att cykla eller promenera till jobbet, delta i ett resefritt möte eller att avstå en flygresa till förmån för att resa med kollektivtrafik. Denna tävling användes för att främja hållbart resande genom att skapa ett “online community” där medverkande sporrar och jämför sitt dagliga resande med varandra.  

800 deltagare i Kronobergs län

Gick/cyklade motsvarande 2,25 varv runt jorden våren 2019, istället för att ta bilen. Det sparade in 20 ton koldioxidutsläpp. 

 


 

Den här postens innehåll är ett utdrag från vår handbok Lastcyklar i kommunal verksamhet (2020). 

Kategorier

Kontaktpersoner


Johanna Wallin

Johanna Wallin

Kommunikatör/Projektledare

Tel. 0709 - 21 60 56 ,

johanna.wallin@energikontorsyd.se


  • CoBiUM

Mer inom samma tema

111 artiklar hittades

Se alla poster inom temat