Energikontor Syd ger stöd till företag som signerat klimatkontrakt

Publicerad: 2024-01-26

Kalmar kommun är stolt medlem av Klimatneutrala städer 2030, en ambitiös satsning där 23 svenska kommuner och deras partners går samman för att bekämpa klimatförändringarna. Genom att sprida kunskap och positiva exempel via klimatfrukostar samt erbjuda stöd för företag som vill skriva på klimatkontrakt kommer Energikontor Syd att stödja kommuns arbete. 

- Deltagande företag får möjlighet till platsbesök med energigenomgång, klimatutsläppsberäkningar och rådgivning för att ta nästa steg mot en hållbar framtid, och genom att sprida deras resultaten från hoppas vi kunna inspirera fler företag att delta i arbetet på väg mot klimatneutralitet, säger Tommy Lindström, energicoach och ansvarig projektledare som ledare teamet på Energikontor Syd.

Satsningen har  påbörjats i januari 2024 och redan har nio företag har redan skrivit på Klimatkontraktet och den första Klimatfrukosten ska snart genomföras. 

 

En energigenomgång är starten på er energiresa

Att tillsammans gå igenom och analysera insamlad information samt gå runt i lokalerna och leta energitjuvar är ett mycket bra sätt att starta resan mot en effektivare energianvändning. Det är bra att involvera många medarbetare så ni får kunskap om hur lokaler och teknik används och underhålls, ofta finns det många bra förbättringsförslag som inte bubblat upp till ytan. 

 

Visste du att…

Tillsammans med 22 andra svenska kommuner och sex myndigheter har Kalmar kommun ställt sig i främsta ledet för att inspirera och leda arbetet mot ett klimatneutralt och hållbart samhälle. Syftet med Klimatneutrala städer är att snabba på omställningen till ett hållbart och klimatneutralt samhälle. Bakom satsningen står Viable Cities, ett strategiskt innovationsprogram inriktat på omställningen till klimatneutrala och hållbara städer.

Förnybart, fossilbränslefritt, klimatneutralt och hållbart:  När Kalmar kommun pratar om ett klimatneutralt samhälle betyder det att dte finns en balans mellan utsläpp och upptag av koldioxid till/från atmosfären. När vi når klimatneutralitet fångar vi upp lika mycket koldioxid från atmosfären som vi släpper ut

Källa
 


 

Läs mer om insatsen här

 


 

   

      

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet