Uppmuntrar cykling för ett hållbart arbetsliv

Publicerad: 2023-04-24

24 april - 4 juni arrangerar Region Blekinge en cykeltävling för att motivera sina anställda att skapa hälsosamma vanor och bidra till en bättre miljö. 

Idag går starten på Region Blekinges cykeltävling som de arrangerar för sina anställda, via initiativet Växla Upp! Tävlande uppdelade i 16 lag (arbetsplatser) kommer fram till 4 juni att cykla så mycket de kan, både i jobbet på på fritiden. All cykling registrerar var och en i appen Växla Upp 2. I slutet av tävlingen delas pris ut till den arbetsplats som fått ihop flest cyklade km/person. 

Tävlingen körs i gång i samband med regionens arbetsmiljövecka på temat "Ett hållbart arbetsliv", då de anställda bland annat kommer uppmuntras lite extra att gå eller cykla till jobbet. 

 Syftet med denna aktivitet är att få folk att tänka till och faktiskt ta cykeln i stället för bilen och börja förändra sina vanor så att det gagnar både de själva, men även omgivningen. I och med Växla Upp! får vi in både vardagsmotion, hållbara transporter samt minskade utsläpp. Det är som ett kinderägg= 3 i 1, säger Erica Söderqvist på Region Blekinge. 

Kvinna på cykel på en grusväg i skogen.

Helene Sjöblom Andersson är en av cyklisterna som deltar i Region Blekinges tävling. Foto: Erica Söderqvist

Initiativet Växla Upp! drivs av Energikontor Syd och Blekinge Tekniska Högskola, för att få fler att välja cykeln framför bilen lite oftare. Förutom möjligheten att skapa egna cykeltävlingar, går det även att delta i cykeltävlingar som vi på Energikontor Syd arrangerar specifikt för invånare i Blekinge län.

Läs mer och ladda ner appen på vaxlaupp.nu och följ aktiviteterna på Växla Upps Facebook-sida!

Växla Upp! är en del av satsningen Kombinerad mobilitet i Blekinge som syftar till att minska koldioxidutsläppen från persontransporter och öka folkhälsan i länet. Satsningen drivs av Energikontor Syd och Blekinge Tekniska Högskola, med finansiering från Region Blekinge och Europeiska regionala utvecklingsfonden. 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet