Skånska kommunpolitiker samlades för biogasträff i Eslöv

Publicerad: 2024-02-02

Biogas Syd rivstartade året med en inspirationsträff för skånska kommunpolitiker. Tillsammans med Kraftringen, Eslöv och Lunds kommun samt VASyd genomförde vi ett seminarium och studiebesök i Eslöv. Dagen startades upp på Ellingeverket och avslutades med en rundvandring på Örtofta värmeverket.

Jätteroligt med det stora intresset och bra dialog med politiker från många olika kommuner i Skåne. Viktigaste take-away var det mycket stora behov av ökad biogasproduktion i Skåne. Vi har en självförsörjningsgrad på bara 15% när det kommer till gas och många sektorer är beroende av en tillförlitlig gastillförsel. 

Biogas är en klimatfråga, en miljöfråga och en näringslivsfråga och det kommer vi från Biogas Syd prata om mycket mera under 2024. Vi föreslog att följa upp denna inspirationsträff med ett besök hos industriföretag under sensommar höst. Och det tyckte kommunpolitikerna var e mycket god idé. Vill du att vi kommer ut och prata biogas i din kommun får du gärna kontakta oss! 

Kraftringen har gjort ett pressmeddelande i samband med träffen. Nedan syns några intryck från dagen, fotograf: Petter Duvander, Kraftringen.

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet