Samarbetsavtal mellan Mönsterås biogas och Scandinavian Biogas

Publicerad: 2018-03-01

Scandinavian Biogas och Mönsterås Biogas planerar för en storskalig biogasanläggning i Mönsterås.

 

Enligt en pressrelease har Scandinavian Biogas och Mönsterås Biogas tecknat ett samarbetsavtal där parterna gemensamt ska fortsätta att utveckla möjligheten att bygga och driva en storskalig biogasanläggning i Mönsterås. Tillsammans har de bildat utvecklingsbolaget Mönsterås Biogasproduktion AB som ska fungera som grund för ett framtida produktionsbolag.

 

Mönsterås Biogas har länge arbetat med utvecklingen av ett biogasprojekt för att hantera gödselfrågan, samt fått investeringsbidrag från Klimatklivet. Den planerade biogasanläggningen ska kunna hantera 99 000 ton gödsel och producera 120 GWh biogas, samt ca 70 000 ton högvärdig biogödsel. Målsättningen är att kunna påbörja byggnationen av anläggningen under 2019. ”Mönsterås är en fantastisk plats för denna typen av projekt” säger Michael Wallis Olausson, vice VD i Scandinavian Biogas och VD i det nybildade utvecklingsbolaget. ”Det finns mycket råvaror, ett mycket starkt lokalt stöd, och inte minst engagerade delägare. En intressant kund för biogasen kan mycket väl bli den eventuella biogasfärjan mellan Oskarshamn och norra Öland som Oskarshamn och Borgholms kommuner nu låtit göra en förstudie på.”

 

Läs hela pressreleasen på Branschaktuellt.se 

 

 

 

Biogas Sydost är ett regionalt nätverk som aktivt arbetar för att förbättra förutsättningarna för biogas i Sydöstra Sverige. Läs mer på biogassydost.se 

 

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet