Safari i Älmhult – i solens tecken

Publicerad: 2014-09-17

För att möta frågorna och ge svar och öka kunskapen om egen elproduktion och solceller arrangerar Energi- och klimatrådgivningen i Älmhult en solsafari där nyfikna deltagare kan passa på att titta på solcellsinstallationer i verkligheten och få ta del av erfarenheter av de som reda hunnit installera solceller.

 

Intresset för solenergi ökar. Det märktes i samband med det solseminarium som Växjö Energi AB arrangerade och där bland annat Sarah Nilsson, till vardags utvecklingschef på Energikontor Sydost, berättade steg för steg om hur hon installerat solceller på sitt hus i Växjö. ”Solceller lönar sig på sikt, men det känns faktiskt bra, med detsamma” säger Sarah Nilsson som har installerat 12 m2 på sitt tak.

 

    

 

Energi- och klimatrådgivningen i Älmhult möter intresset och nu finns möjlighet till handfasta råd. ”Vi har testat solsafari tidigare, då koncentrerade vi oss på solfångare, men nu kände jag att det fanns en efterfrågan om solceller.” säger Tina Larsen, Energi- och klimatrådgivare i Älmhults kommun. ”Vi gör det här som ett samarrangemang med Energikontor Sydosts stora kampanj Miljökloka hus som pågår under hösten.”,

 

Solsafarin på lördag besöker några installerade solcellsanläggningar och ägarna delar med sig av sina erfarenheter. Det kommer att finnas bra med tid för frågor på anläggningarna. Kaffe och mackor serveras ombord på turen. Värd och arrangör för safarin är Energi- och klimatrådgivningen i Älmhult. Solsafarin är gratis men det är obligatorisk med föranmälan.

 

”Finessen med att åka och titta på anläggningar som är i driftsatta är att man får höra och dela verkliga erfarenheter från ägarna själva.” säger Lena Eckerberg som är projektledare på Energikontor Sydost. ”Ägarna är oftast mycket väl pålästa om teknik och förutsättningar och dessutom entusiastiska över sina anläggningar. ”

 

Praktisk info press:
Solsafarin startar 10.00 20 september. Vi åker gemensamt i en buss som drivs på 100 % RME (Rapsmetylester). Samling 09.45 vid kommunhusets huvudentré. Start kl. 10.00 och slutar kl.15.00.

 

Kontaktuppgifter:
Tina Larsen, Älmhults kommun, 0476-553 52 energiradgivning@almhult.se
Lena Eckerberg, 0734-408275 lena.eckerberg@energikontorsydost.se

 

   

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet