Nyhetsbrev Biogas Syd

Publicerad: 2024-02-01

Nytt år - ny outfitt. Vi har ändrat färgerna i vår logga och visar att Biogas Syd är en verksamhet under Energikontoret Syds huvudmannaskap. 

Och 2024 har börjat som 2023 avslutades - med spännande möten och utbyte i biogasens tecken. Vi rivstartade med en inspirationsträff för skånska kommunpolitiker. Tillsammans med Kraftringen, två av våra deltagarkommuner (Eslöv och Lund) samt VASyd genomförde vi ett seminarium och studiebesök i Eslöv. Jätteroligt med det stora intresset och bra dialog med politiker från många olika kommuner i Skåne. Viktigaste take-away var det mycket stora behov av ökad biogasproduktion i Skåne. Vi har en självförsörjningsgrad på bara 15% när det kommer till gas och många sektorer som är beroende av en tillförlitlig gastillförsel. Biogas är en klimatfråga, en miljöfråga och en näringslivsfråga. Detta ska vi prata om mycket mera framöver. Läs mer om biogasdagen i detta pressmeddelande.

Och i tisdags kom det efterlängtade beskedet att EU komissionen har öppnat den fördjupade granskningen av skattebefrielsen. Än är det oklart hur lång tid detta kommer att ta, men vi håller er uppdaterade i frågan!

Varmt välkommen till ett nyhetsbrev med omvärldsspaning, uppdatering om våra projekt och tips om biogasevent.  Länk Biogas Syd Nyhetsbrev 1/2024

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet