Lyckat Energiting i Karlshamn

Publicerad: 2016-11-11

Kunniga föreläsare och engagerade deltagare ledde till ett uppskattat Energiting i Karlshamn. 

 

108 personer samlades på Netport Sciencepark i Karlshamn för att utbyta erfarenheter, nätverka och lyssna på föredrag om fordonsgas, lokal energi och hållbar snabbomställning, årets tre spår-teman för Energiting Sydost.

 

  

Cecilia Hellner sekreterare på Energikommissionen, inledde med att berätta om hur Energikommissionen ser på effektutmaningen och hur vårt elsystem ska anpassas för att klara en större andel förnybar energi. Hellner blev också intervjuad av publicisten och solels-förespråkaren Johan Ehrenberg (ETC El). Markus Wråke, vd på Energiforsk berättade om den verksamhet som Energiforsk bedriver och avslutade dagen med ett anförande om hur Nordens länder kan agera och samverka i arbetet för ett hållbart klimat. 

Däremellan fick deltagarna veta mer inom både fordonsgas, lokal energi och forskningen inom hållbar snabbomställning i enlighet med Parisavtalet. I pauserna fanns gott om tid för att mingla och prata med utställare på minimässan. 

 

  

 

 

Årets Energiting blev uppskattat av både föreläsare och deltagare. 

 

”Jag tycker att det har varit ett intressant Energiting med mycket duktiga föreläsare. Det här har ni gjort bra. ” Åsa Willander, utbildningsförvaltningen, Karlshamns kommun.

 

Föreläsarnas presentationer finns nu att ta del av på energitingsydost.se.

 

 

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet