Länsstyrelsen utmanar kollegorna på cykel

Publicerad: 2023-04-17

Idag kör Länsstyrelsen i Blekinge i gång en cykelutmaning för att inspirera sina anställda att välja cykeln framför bilen lite oftare.

Länsstyrelsen i Blekinge arbetar för att vara en cykelvänlig arbetsplats. Som en del i det arbetet har den interna miljöledningsgruppen och friskvårds- och trivselgruppen arrangerat en cykelutmaning för de anställda,  via Energikontor Syds initiativ Växla Upp!  

Kvinna på cykel. Foto: Jessica MyrhageCykelutmaningen pågår mellan 17 april  och 14 maj. Fyra lag, uppdelade efter länsstyrelsens avdelningar, med totalt 24 deltagare, tävlar mot varandra. I slutet av tävlingen koras det lag som cyklat flest km under tävlingsperioden, samt den enskilde cyklist som presterat bäst. 

 - Vi vill uppmuntra och inspirera våra kollegor till att motionera och att välja cykeln som ett klimatsmart och hälsosamt transportmedel. Vi hoppas att den här utmaningen kan leda till att fler väljer cykeln lite oftare än man kanske skulle gjort annars. Cykelutmaningen ger också en möjlighet att skapa laganda och trivsel på arbetsplatsen. Det här är en inkluderande tävling där alla former av cykling är välkomna och vi hoppas att det här blir så uppskattat att det kan vara en återkommande aktivitet för våra medarbetare, säger Jessica Myrhage, vattenhandläggare på länsstyrelsen och ansvarig för cykelutmaningen.


Om Växla Upp!
Växla Upp! är en initiativ drivet av Energikontor Syd och Blekinge Tekniska Högskola. Via den framtagna mobilappen "Växla Upp 2" kan användare skapa egna cykeltävlingar och bland annat se hur långt de cyklar, hur mycket pengar och koldioxidutsläpp de sparar på att cykla  i jämförelse med att köra bensin/dieseldriven bil samma sträcka. Appen är gratis att använda och kan användas i hela Sverige. 

Förutom möjligheten att skapa egna cykeltävlingar, går det även att delta i cykeltävlingar som vi på Energikontor Syd arrangerar specifikt för invånare i Blekinge län. Läs mer på vaxlaupp.nu och följ aktiviteterna på Växla Upps Facebook-sida!

Växla Upp! är en del av satsningen Kombinerad mobilitet i Blekinge, drivet av Energikontor Syd och Blekinge Tekniska Högskola, finansierat av Region Blekinge och Europeiska regionala utvecklingsfonden. Målet är att minska koldioxidutsläppen från persontransporter i länet och öka folkhälsan genom att få fler att cykla mera. 

Foto: Jessica Myrhage

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet