Ibland kommer effekterna sent

Publicerad: 2014-12-16

För kommunikations och beteendepåverkande projekt är det ibland svårt att se omedelbara effekter och resultat. Oftast kommer resultaten smygande över tid – gärna inbakat i annat och ibland får vi bekräftelser på resultat långt efter att projekt och insatser avslutats.

 

Under några kyliga vinterdagar i början av 2011 arrangerade Energikontor Sydost en tvådagarns studieresa för kommunchefer och borgmästare från Grekland, Polen, Kroatien och Ungern. Vi tittade bland annat närmare på kraftvärme och besökte energirådgivningen i Växjö, besökte biogasanläggningen och eXperimentLabbet i Kalmar samt tittade på vindkraftverken i Mönsterås. Deltagarna var mycket intresserade och ställde massor av frågor, men vad som händer när de kommit hem, vet vi normalt sett inte mer om. 

 

Men häromveckan kom ett vänligt epostbrev till Energikontor Sydost. Det var Észak-Alföld Regional Energy Agency i Ungern som har haft kontakt med kommuntjänstemän i ledande ställning från den ungerska kommunen Eger som deltog i studiebesöket 2011. De hade blivit så inspirerade av vad de sett på besöket att de nu skulle satsa på en energiinformation som dels skulle innehålla energirådgivning till allmänheten och dels en skolsatsning. Nu behövde de mer information om hur de skulle gå tillväga, vad man skulle tänka på och en uppskattning av kostnader för att komma igång.

 

Vi har försett dem både med kontakter och information och önskar dem lycka till med sin satsning.

För mer information kontakta projektledare Lena Eckerberg.

 

 

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet