Fördubblad vindkraft i sydost under 2022

Publicerad: 2022-02-24

I Kronoberg men även Kalmar län byggs det mycket vindkraft just nu. En ny sammanställning som Energikontor Sydost precis gjort visar att elproduktionen från vindkraft i sydost kommer ha dubblerats innan året är slut.

 

Kronoberg som fram till nu inte haft mycket vindkraft kommer strax att ha 115 vindkraftverk, de flesta i Uppvidinge kommun. I Blekinge finns redan 52 verk, men möjligheten att bygga fler begränsas bland annat av Försvarets verksamhet. I Kalmar län invigs i vår vindparken Åby-Alebo strax väster om Mönsterås. Med sina 36 verk blir det en av södra Sveriges största vindparker.

 

Sammanställningen Vindkraft i Sydost 2022-02-24 bygger på uppgifter från vindbrukskollen.se , projektörers hemsidor, kontakter med länsstyrelser och kommuner. Nya projekt tillkommer kontinuerligt och andra avslutas innan de realiseras. Uppgifterna i tabellen ska ses som en ögonblicksbild som kan ändras snabbt. 

 

Sammanställningen är framtagen inom projekt Fånga Vinden där Energikontor Sydost arbetar tillsammans med Kalmar, Kronoberg och Blekinges länsstyrelser för att hitta samexistenslösningar och underlätta för mer vindkraft.

 

Om du på komunen vill ha ett möte för att diskutera era vindkraftsplaner, kontakta

Pierre Ståhl

Tel. 070-688 75 20

pierre.stahl@energikontorsydost.se 

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet