Energikontor Syd i ny transportutmaning i Kalmar län

Publicerad: 2023-05-29
Tillsammans  med 14 aktörer i Kalmar län antog Energikontor Syd Transportutmaningen för 2021-2022. När det är dags att ta nästa steg upp i trappan ansluter även Hultsfreds kommun, Högsby kommun, Linnéuniversitetet, Länsstyrelsen Kalmar län och Östra Smålands kommunalförbund.

 

- Att arbeta med dessa utmanande frågor tillsammans är en stor styrka, säger Christel Liljegren vd på Energikontor Syd. Våra mobilitetsexperter har varit med och arbetat fram modellen Transporttrappan och vi ser denna typ av initiativ ger kraft och engagemang i omställningen och det är en viktg del i det uppdrag vi fått från våra ägare, fortsätter Christel. 

Utmaningen är i form av en trappa med 25 aktiviteter. Trappan gör det möjligt att steg för steg ställa om egna fordon och transporter. Varje organisation som antar utmaningen åtar sig att genomföra ett antal åtgärder fram till 2025. Modellen kan med fördel också användas av företag och föreningar i sitt omställningsarbete.

Klimatkommissionens nytillträdde ordförande Karin Helmerson, säger i ett pressemedeladen att 
- Deltagarna i Transportutmaning Kalmar län 2022 har tagit tydliga steg för att nå målet om fossilbränslefria samhällsbetalda transporter 2025. Det återstår dock en hel del, så därför lanserar vi en ny transportutmaning .

Läs mer på Region Kalmars hemsida 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet