Energieffektiv logistik - goda exempel

Publicerad: 2017-03-29

Goda exempel på energieffektiv godstransport och logistik framtagna i transportprojekt.

 

Projektet Low Carbon Logistics har som ambition att minska koldioxidutsläppen från godstransporter i Södra Östersjöområdet, via bland annat samlastning och andra energieffektiva modeller för godstransport, som kommer att tas fram och testas i de deltagande pilotregionerna i Litauen, Tyskland och Sverige. Under ett besök  i Litauen fick alla projektpartner ta del av Good Practice Book, goda exempel på energieffektiv transport och logistik från hela Europa. 

 

Projektpresentation i Rietavas

22-23 mars var samtliga partner i projektet Low Carbon Logistics på besök i Rietavas, Litauen för att ha projektmöte och utbyta idéer. Under dagarna arrangerades bland annat ett stakeholder-event där politiker, representaner från fem litauiska kommuner och företag fanns på plats för att lyssna på presentationer om projektet och medverka i en workshop om hållbarhet i regionen. Projektpartnerna besökte även den långsmala kommunen Neringa, känd för sin fridfulla natur och sina vackra sandstränder. 

Anna Månsson presenterar Low Carbon Logistics för Antanas Černeckis, Rietavas borgmästare (övre högra hörnet), som visade stort intresse för projektet.  Stakeholder-eventet på Rietavas kommun- och kulturcentrum lockade många intressenter från kommuner och företag. 

 

För mer information om Low Carbon Logistics, gå in på vår projektsida

eller kontakta

Anna Månsson
Projektledare

Tel. 073-415 45 42, 

anna.mansson@energikontorsydost.se 

Fredrik Mårdh

Projektledare

Tel. 0709-21 60 50 , 

fredrik.mardh@energikontorsydost.se

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet