Blekingetrafiken växlar upp!

Publicerad: 2023-04-18

Idag kör Blekingetrafiken i gång en cykeltävling för sina anställda via Energikontor Syds initiativ Växla Upp!

Mellan 18 april och 8 maj kör Blekingetrafiken en intern cykeltävling för sina anställda. Under tre veckor uppmanas medarbetarna att välja cykeln så mycket som möjligt. All form av cykling räknas in, både till och från jobbet och på fritiden.  

Alla tävlande registrerar sin cykling i appen Växla Upp 2. Vid slutet av tävlingen delas pris ut till den person som cyklat flest km under tiden och ett ytterligare pris lottas ut bland samtliga deltagare. Utöver att tävla mot varandra siktar de även på att nå ett gemensamt mål - att cykla minst 50 mil tillsammans under tävlingsperioden. 

- Tävlingen blir en perfekt anledning till att plocka fram cykeln för säsongen. Vi har i och för sig redan några ihärdiga vardagscyklister bland oss, men för oss andra blir det en liten spark i baken. Förhoppningen är att det ska vara kul och att tävlingen ska bidra till en och annan god vana att välja cykeln lite oftare, säger Nanna Lindell på Blekingetrafiken. 

Cykelställ med cyklar, gräsmatta, bilparkering och byggnad i bakgrunden. Foto: Energikontor Syd

Tävlingen arrangeras inom initiativet Växla Upp! som drivs av Energikontor Syd och Blekinge Tekniska Högskola, som en del i arbetet med att minska koldioxidutsläppen från persontransporter i Blekinge. Förutom möjligheten att skapa egna cykeltävlingar, går det även att delta i cykeltävlingar som vi på Energikontor Syd arrangerar specifikt för invånare i Blekinge län.

Läs mer på vaxlaupp.nu och följ aktiviteterna på Växla Upps Facebook-sida!

Växla Upp! är en del av satsningen Kombinerad mobilitet i Blekinge, drivet av Energikontor Syd och Blekinge Tekniska Högskola, finansierat av Region Blekinge och Europeiska regionala utvecklingsfonden. 

Foto: Cykelställ nedanför Blekingetrafikens kontor, taget av Energikontor Syd

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet