Är man intresserad av jordbruk är man intresserad av miljö - Florian Lafoux om sin praktik på More Biogas

Publicerad: 2016-08-26

Florian Lafoux, 22-årig teknisk agronomstudent har nyss avslutat sin nio

veckor långa praktik på More Biogas i Kalmar som förmedlades av Energikontor Sydost.

 

Florian visste redan vid 15-årsåldern att han ville arbeta med biogas efter att ha följt ett lokalt projekt i hemkommunen  Ciron i centrala Frankrike. Då handlade det om 20 lantbrukare som ville starta biogasproduktion, ett projekt som fortfarande är aktuellt.

 

På More var frågeställning till en början kondensvattnet och hur man minskar den i produktionen. Under tiden visade sig emellertid att luktproblematiken var mer akut och prioritet i arbetet kom i stället att handla om biofilter och hur man optimerar och stabiliserar PH-värdet i det. Det visade sig vara ett bra val och resultaten lät sig inte vänta. Eftersom lukt i samband med biogasproduktion är ett universellt problem innebar det en vinna-vinn situation för båda parter.

 

På frågan om det finns skillnader mellan Frankrike och Sverige när det gäller biogasproduktion svarade Florian att produktionen är identiskt men vad man använder biogasen till skiljer sig åt.

 

Efter avslutade studier vill Florian fortsätta att arbeta med biogas, gärna utomlands även om miljöintresset har blivit större under tiden för, som Florian säger: ”Är man intresserad av jordbruk är man intresserad av miljö”.

 

För mer information kontakta

Hannele Johansson

hannele.johansson@energikontorsydost.se

Tel: 0734-19 91 81

 

 

 

 

 

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet