Ansökningarna till H2020 är inskickade

Publicerad: 2016-09-21

Den 15 september var det deadline för att skicka in ansökningar till Horisont-2020-callet ”EE-09-2016-2017: Engaging and activating public authorities” där Energikontor Sydost deltar i som partner i projektansökningarna PUSH och ENABLE. Ansökningarna är nu inskickade och är därför dags att hålla alla tummarna att ansökningarna går igenom i utvärderingsprocessen och blir antagna för finansiering. 

 

Oavsett om Energikontor Sydost ansöker om projekt med finansiering från Sverige eller EU är det viktigt att i ansökan visa att det finns stöd för projektet och att det är i linje med de mål och prioriteringar som finns i hela regionen eller i enskilda kommuner. Energikontor Sydosts arbete sker i samverkan med medlemmarnas och andra aktörers arbete och bidrar till ett hållbart energisystem i sydost. Vår verksamheten är till 90 % baserad på projektmedel och genom projekten får Energikontor Sydost finansiella resurser för att arbeta med energi- och klimatfrågor.

 

Därför vill vi tacka Oskarshamn, Älmhult och Ljungby kommuner som anmälde sig som ”pilot cities” och Markaryd, Vimmerby, Hultsfred och Växjö kommuner som signerat det mer allmänna ”Letter of intent”, för ert snabba handläggande av underskrivna ”Letter of Intent” för PUSH. Och Länsstyrelserna i Blekinge, Kalmar och Kronoberg, Region Kronoberg och Region Blekinge samt Markaryd, Hultsfred, Nybro och Tingsryds kommuner för ”Letter of Intent” för ENABLE.

 

Läs förra nyheten med kort beskrivning av projekten.

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet