Skola i Älmhult nominerad till Årets Bygge 2018

Publicerad: 2017-11-24

Passivhuset Elmeskolan i Älmhults kommun har blivit nationellt uppmärksammat. Beslutet om att bygga den nya skolan, med internationell förskola och skola samt svensk grundskola upp till årskurs sex, togs i februari förra året. Att det skulle bli en passivhuskonstruktion var ett beslut från politiken. Nu nomineras projektet till Årets Bygge 2018, skriver Byggindustrier på sin hemsida. Läs hela artikeln.

 

Elmeskolan byggd med passivhusteknik. Foto: Lars Lund, Älmhults kommun

 

"Vi kom igång ganska sent med tanken på passivhus. Vi tittade igenom ganska mycket på skolan, men sen bestämde vi att vi skulle in in i passivhustänket. Det är ingen rymdforskningsteknik, utan det är bara att tänka till när man projekterar och förfina det som finns egentligen" säger fastighetschef Lars Lund i Byggindustrins nomnieringsfilm för Elmeskolan.

 

Se Byggindustrins nomineringsfilm

 

 

Årets bygge - branschens mest prestigefyllda tävling

Årets Bygge lyfter fram exempel på det bästa byggsektorn presterar baserat på kriterier som exempelvis hållbarhet, ekonomi och säkerhet. Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Byggindustrin. I år är 20 projekt nominerade till priset Årets Bygge. 19 mars 2018 utropas det segrande projektet på en stor galafest på Cirkus på Djurgården i Stockholm. Läs mer på aretsbygge.nu 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet