Sätt ditt energiarrangemang på Europa-kartan!

Publicerad: 2019-02-26

För 14:e året i rad arrangeras European Sustainable Energy Week på initiativ av EU-kommissionen. Det är en hel vecka med fokus på hållbar energi i Europa. Under veckan pågår massor av aktiviteter i framförallt Bryssel med konferenser, workshops och utställningar. Är man intresserad att delta i på plats i Bryssel så finns möjligheter både som arrangör och som publik. Läs mer på eusew.eu 

Förutom den intensiva energiveckan i Bryssel arrangeras lokala energi-dagar överallt i hela Europa under hela maj och juni 2019. Det är för att nå ut brett och nå många invånare i inom EU.  Kommuner, organisationer och företag kan själva ordna en lokal energidag på sin hemort. En energidag är en kostnadsfri aktivitet som kan vara allt ifrån en organiserade energi- och miljö-picknick, tipspromenad på temat energiomställning, studiebesök på ett kraftvärmeverk, en konferens om energiomställning, skolaktiviteter om energi etc. Se exempel på aktiviteter från tidigare år här (Youtube). 

 

Arrangera din energidag!
Arrangera en egen energidag på din ort och anmäl den till European Sustainable Energy Week för att öka synligheten på arrangemanget, få mediauppmärksamhet, bli en del av den europeiska rörelsen och för att synas på kartan. Läs mer information om energidagar.
Tillsammans sätter vi Sydöstra Sverige på Europa-kartan!

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet