Livsmedelsbutiker miljonsatsar på energieffektivisering

Publicerad: 2018-12-06

Handlarna i energieffektiviseringsnätverket för livsmedelsbutiker satsar nu 150 miljoner kr på energieffektiviserande åtgärder för att fram till år 2020 sänka sin energianvändning med 33% jämfört med 2015.

 

Medlemmarna i energieffektiviseringsnätverket för livsmedelsbutiker, som Energikontor Sydost driver, har tillsammans kommit fram till att deras energianvändning ska minskas med 33 % fram till 2020, jämför med 2015. Därför satsar de nu 150 miljoner kr på energieffektivisering. Åtgärder som genomförs är bl.a. investering i ny energismart teknik, drift- och underhållsåtgärder samt utbildning av personal.

"Vi ser det som ett solklart val att satsa på förnybar energi samtidigt som vi steg för steg genomför åtgärder i butiken för att sänka vår energianvändning. Genom nätverksarbetet hjälps vi åt att pusha varandra i energifrågorna. Tillsammans är vi starka", säger nätverksmedlemmen Patrick Wiberg, handlare på ICA Maxi i Kalmar.

 

Handlarna i nätverket för livsmedelsbutiker i sydost och projektledare Jesper Danielsson. 

 

Läs pressmeddelandet från 181206

 

Energikontoret driver förutom nätverket för livsmedelsbutiker, även nätverk för fastighetsbolag, för sågverk och för tillverkande och bearbetande industri i Blekinge. 

Satsningen på energieffektivisering i små och medelstora företag är finansierad av EU:s regionala utvecklingsfond via Energimyndigheten. Läs mer om våra energieffektiviseringsnätverk

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet