Kvarteret Alabastern fokus för seminarium om hållbart byggande

Publicerad: 2019-05-26

 

Byggsektorn står för en stor del av utsläppen av koldioxid i samhället. En del av problemet ligger i att de som beställer nybyggnationer eller ombyggnader inte har den kunskap som krävs när det gäller att bygga hållbart. Den 21 maj arrangerade Energikontor Sydost och Informationscentrum för hållbart byggande (ICHB) ett seminarium med fokus på hållbart byggande - hur får vi det att hända? 

 

 

Först ut på seminariet var en föreläsning med Johan Nuder, ICHB, som talade om att det är vi, alla som arbetar inom området, som behöver föregå med gott exempel och sprida informationen utåt i alla våra kanaler för att fler ska förstå vikten av hållbart byggande och vad det handlar om. Kommunikation och bra marknadsföring är A och O när det gäller att ändra beteenden och påverka attityder.  

 

Nästa del av seminariet var studiebesök på kvarteret Alabastern i Växjö. Genom projektet READY och tillsammans med Energikontor Sydost har Växjöbostäder genomfört en omfattande renovering av över 300 lägenheter, med stort fokus på energieffektivitet. Resultatet var fantastiskt, energianvändningen har minskat med 50 %.

 

 

 

 

Här kan du se Stefan Olsson berätta om renoveringen i kvarteret Alabastern. 

 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet