Kranmärkt energikontor

Publicerad: 2017-11-20

Sverige har ett av världens bästa dricksvatten – direkt ur kranen. Energikontor Sydost har Kranmärkt sin verksamhet som ett led i sitt hållbarhetsarbete, där en hållbarhetspolicy för företaget precis antagits. Det betyder att Energikontor Sydost väljer kranvatten framför flaskvatten i all vår verksamhet. Det är minst 300 gånger bättre för miljön med kranvatten, där transporter och tillverkning av vattenflaskor orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall.

 

– Energikontor Sydost arbetar för ett hållbart energisystem genom att via exempel visa på små och stora åtgärder som kan göras för att bidra till en hållbar utveckling, säger Christel Liljegren, vd på Energikontor Sydost. Att Kranmärka vår verksamhet och våra arrangemang är ett sätt att visa på ett enkelt och effektivt sätt att minska onödiga transporter och avfall.

 

Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning som lanserades nationellt av Svenskt Vatten i samband med Världsvattendagen den 22 mars i år. Svenskt Vatten är en branschorganisation för Sveriges kommuner.

 

Förutom att det är bättre för miljön med kranvatten så är det mycket billigare. En liter kranvatten kostar 250 gånger mindre än samma mängd flaskvatten. Kranvattnet är dessutom lokalproducerat och levereras direkt till kranen.

 

– I Sydost har även Kalmar kommun blivit Kranmärkt, säger Christel, och jag hoppas att fler kommer välja att Kranmärka sitt event eller sin organisation, vilket enkelt görs på kranmarkt.se.

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet