Företag i Tingsryd testar ny samåkningstjänst

Publicerad: 2022-09-28

Samåkning är ett sätt att energieffektivisera sina resor och spara pengar. Förutom mer pengar över till elräkningen kan samåkningen också bidra till bättre gemenskap på arbetsplatsen och nya vänner.  

 

Fem företag i Tingsryd får nu möjligheten att kostnadsfritt testa på en ny samåkningstjänst, inom satsningen Res grönt i gröna Kronoberg. Via appen Nabogo, ett danskt initiativ som nu lanseras för första gången i Sverige, kan du söka och boka din resa med kollegor och även få tips på vilka sträckor som trafikeras av kollektivtrafik. Passageraren betalar 1kr/km och föraren får betalt 1kr/km/passagerare. Allt hanteras i appen!

 

Nu hoppas vi att fler vill haka på och vågar testa att åka med varandra! Nabogos app kommer att vara öppen för alla som vill ansluta sig som chaufför eller passagerare. Testa du med!

 


Illustration: Nabogo.

Företagen i Tingsryd som får ta del av det fördelaktiga erbjudandet är Fazer, Nelson Garden, Holtab, Tingsryds kommun och Orthex. Testkampanjen pågår till och med december 2022. Följ kampanjen på Res grönts Facebook!

 

För frågor, kontakta:

Åsa Forss, huvudprojektledare på Region Kronoberg: asa.forss@kronoberg.se 0470 – 58 30 97

Anna Månsson, delprojektledare på Energikontor Sydost: anna.mansson@energikontorsydost.se 073-508 85 29

 

Satsningen Res Grönt i gröna Kronoberg drivs av Region Kronoberg tillsammans med Energikontor Sydost och Länsstyrelsen Kronoberg med finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Kronoberg. Syftet är att stötta företag i Kronobergs län att minska sina utsläpp från transporter.

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet