Energi- och klimatrådgivarna i sydost gör skillnad!

Publicerad: 2017-11-30

Under 2017 har Sveriges kommunala energi- och klimatrådgivare kraftsamlat i tre nationella projekt. Projekten har handlat om att få fler villaägare att installera solceller, att vägleda bostadsrättsföreningar att välja smarta belysningslösningar och att hjälpa privatbilister att få koll på däcktrycket. Utvärderingen visar att projekten redan bidragit till en minskad energianvändning runt om i landet, skriver Energimyndigheten i ett pressmeddelande.  Läs hela pressmeddelandet.

 

Energikontor Sydost har tillsammans med regionens energi- och klimatrådgivare sedan i början av 2000-talet gemensamt byggt upp en unik kompetens inom energi- och klimatområdet. Vi har på nationell men även på en internationell nivå, gjort skillnad genom att initiera, utveckla och bibehålla energi- och klimatrelaterade frågor i många olika utvecklingsprojekt. Exempel på detta är energieffektiviseringar i företag, Nattvandringar i sydost, där regionens EKR hjälpte drygt 120 företag i regionen att energieffektivisera sina verksamheter. Internationellt har våra metoder och arbeten spridits inom många av de EU-projekt som vi på Energikontor Sydost drivit. Projektet Night Hawks, är ett exempel, där vi tillsammans med sju andra europeiska länder, hjälpte affärer och köpcentran att energieffektivisera runt om i Europa.

 

Vill du veta mera om projekten ovan eller har andra energi- och klimatfrågor kontakta  Roger Gunnarsson eller din kommuns energi- och klimatrådgivare exempelvis genom att ringa kommunväxeln eller maila direkt till rådgivaren. Hitta din rådgivare här. Tänk på att råden är oberoende och gratis!

 

Utlysning för kommuner

Kommuner nu kan ansöka om ett treårigt statligt stöd för energi- och klimatrådgivning hos Energimyndigheten. Läs om utlysningen här.

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet