Byggstart för biogasmack i Färjestaden

Publicerad: 2019-11-21

Det första spadtaget togs för den nya öländska biogasmacken som ska vara igång till sommaren 2020. Det är nära brofästet i Färjestaden som macken kommer ligga och det är det holländska bolaget OrangeGas som ligger bakom satsningen.

 

OrangeGas, som har funnits över tio år på marknaden, har byggt upp ett nät på över 150 tankstationer i Holland och Tyskland. Nu har det svenska dotterbolaget tjugo stycken Klimatklivet-ansökningar inne hos Naturvårdsverket, bland annat för Borgholm. Men företaget tittar även på möjligheten att producera biogas på Öland, säger Mats Ekelund, VD i det svenska dotterbolaget.

 

Bland talarna på den välbesökta tillställningen var bland andra kommunstyrelsens ordförande, Matilda Wärenfalk, som poängterade att ”Biogas är verkligen ett konkret sätt att göra något åt klimatförändringarna här och nu och att vi måste agera, inte fundera.”

 

Övriga talare var bl.a. Elvira Laneborg från BiogasBoost-projektet, Tommy Petersson, fordonsansvarig på Mörbylånga kommun, representanter för OrangeGas  och markägare. Biogas Sydost var bland annat representerat av Energikontor Sydosts Hannele Johansson.

 


 

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet