Bengt från Växjö en eldsjäl för klimatet

Publicerad: 2019-03-19

Den här artikeln skulle egentligen handla om tio företagare inom miljö- och energiområdet som åkte med energikontoret på studiebesök till Colmar och Mouchard i Frankrike. Men istället handlar den om Stephanie och Bengt. Att arrangera ett studiebesök till en mässa samt ett passivhusseminarium kräver planering, en planering som hade varit nästan omöjlig för oss att göra utan hjälp från arrangören, den franska passivhusföreningen och Stephanie. Hon gjorde ett enormt arbete och såg till att hotell bokades, fixade tolkar, tog in offerter och delade fakturor mellan projektpartners. Detta samtidigt som hon studerar på heltid till arkitekt. En enorm insats och vilja att hjälpa till för att sprida kunskap om passivhus.

Eldsjäl med intresse för solenergi och cirkulära lösningar

Sedan har vi Bengt från Växjö. Han har följt med Cleantech på de internationella konferenser som vi har anordnat. En stor vän av solenergi och cirkulära lösningar i sitt företag. Hans medverkan denna gång blev minnesvärd. Väl på flygplatsen i Köpenhamn vid avresan upptäcktes att passet låg hemma. En vanlig deltagare hade givit upp och åkt hem. Inte Bengt. Han bokade om flyget för egna pengar, tog tåget tillbaka till Växjö för att hämta passet. Anlände efter 12 timmars tåg, flyg och bussresa till Besancon där vi bodde över natten. Tyvärr fanns ingen taxi utan Bengt gick 5 km från bussstationen till hotellet med sin resväska och kom fram 02:00. Väckning 06:00......

 

Det här vittnar om det fantastiska engagemang som finns för hållbara energilösningar och dessa eldsjälar gör vårt arbete till det roligaste som finns. Energi kan inte förstöras, bara byta form.

 

Hälsar vår medarbetare Tommy Lindström, projektledare för Cleantech International.

 

      

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet