Är framtiden vätgas?

Publicerad: 2019-11-22

Länge har vätgas varit framtidens bränsle, men nu kanske framtiden är här?


Det finns många olika sätt att producera vätgas. Hur hållbart det är beror på vad som är energikällan. Vätgas kan användas som fordonsbränsle eller som lagring. Det finns ett stort och växande intresse för vätgas i Kronoberg.

 

Den 5 november kom drygt 60 personer till Växjö för att lyssna på vätgasens möjligheter och bli inspirerade av Mariestads kommun som under sommaren 2019 invigde världens första solcellsdrivna tankstation för vätgas. Seminariet var en del i den pågående förstudie som genomförs av Energikontor Sydost med finansiering av ERUF, Region Kronoberg, Växjö kommun, Veab och Volvo CE.

 

Förstudien presenteras som sin helhet i januari och är du intresserad av resultaten – håll utkik i Energikontor Sydosts kalendarium eller i vårt nyhetsbrev Energikicken under december för information om slutseminarium. 
 

Den 14 november presenterades de preliminära resultaten från förstudien som Energikontor Sydost även på Bioenergidagen för omkring 80 deltagare. Läs mer och ladda ner presentationer.

 

Seminarium om vätgas på Utvandrarnas hus i Växjö, arrangerat av Energikontor Sydost.

 

   

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet