Biogas Syd en plattform för samverkan och utbyte

Biogas Syd arbetar med biogasfrågan på en bred front och driver kontinuerligt projekt som ligger inom ramen för det uppdrag vi har. En viktig del av Biogas Syds arbete är att sprida kunskap och erfarenheter, samt att vara en länk mellan forskning och praktik. En annan viktig uppgift är att skapa mötesplatser och en plattform för samverkan. Vi samarbetar med aktörer från hela biogaskedjan som till exempel producenter, kommuner, lantbrukare, universitet och användare av biogas. Genom samlade satsningar arbetar vi för att biogas ska bli en naturlig del i energiförsörjningen. Läs mer om våra aktuella och avslutade projekt genom att klicka på pilen i menyn "Vår verksamhet och projekt".

Vi arbetar bland annat med:

Projektutveckling och projektkoordination

Biogas Syd jobbar ständigt med att utveckla nya projekt utifrån medlemmarnas behov. Vi har lång erfarenhet av projektledning.

Utbildning och Kunskapsspridning

Vi ordnar webbinarier och seminarier kring aktuella frågor inom biogasområdet - det kan vara aktuellt kring styrmedel, biogasforskning generellt eller specifika frågor. I december 2022 ordnade vi tillsammans med SLU Alnarp/Partnerskapt Alnarp ett seminarium om nya biogassubstrat.

Lokala, nationella och internationella samarbeten 

Lokala och regionala samarbeten: Aktuellt samarbetar vi inom Green2Feed projektet med SLU Alnarp (Skåne).   

 

Nationella och överregionala samarbeten: Biogas Syd samarbetar med andra biogasnätverk i Sverige och med Energigas Sverige.

Inom BiogasBoost Sydväst projektet samarbetar vi nära med Halland och Västra Götaland, läs mer på BiogasBoost Sydvästs projekthemsida. Vi ordnar även sedan många år tillbaka ett kontinuerligt utbyte mellan matavfallsnätverken i Skåne och Göteborgsregionen. 

 

Internationella samarbeten: Vi har genom åren ingått i flertal EU-projekt, exempelvis Biogas2020, Scandria2Act och Greater Bio. Mer information hittar du under avslutade projekt.

Utredningar och förstudier 

Potentialstudie för biogassubstrat i Västra Götaland, Halland och Skåne. Kristina Broberg, Lina Lindahl, Daniel Tamm, 2022 länk 

Klimatneutral eller mer? En potential- och konsekvensanalys av en ökad andel gödselbaserad fordonsgas i Skåne, LTH, 2020, ladda ner hos LTH

VÄRDET AV DEN SKÅNSKA BIOGASEN - En samhällsekonomisk analys av biogasens nyttor, 2050 Consulting, 2018, ladda ner hos 2050 Consulting

    Det finns inga fler kalenderposter i denna kategorin

    Visa alla aktiviteter