Stöd till företagens energiomställning

Publicerad: 2024-05-21


Utlysning från LIFE-2024-CET-BUSINESS. Stänger 19 september 2024

Stöd till företagens energiomställning

Energieffektiviseringsdirektivet och förnybarhetsdirektivet framhäver den roll som företag, särskilt små och medelstora kan spela på lokal och nationell nivå för att påskynda omställningen.

Energiledningssystem och energideklarationer är verktyg som Europeiska kommissionen uppmuntrar medlemsstaterna att införa inom ramen för energieffektivitetsdirektivet.

 Rekommendationer om att genomföra energideklarationer av hög kvalitet kan både leda till energibesparingar på kort sikt och bidra till EU-ekonomins konkurrenskraft. Energikartläggningar kan också öka företagens egenproduktion och egenförbrukning av förnybar energi, till exempel med hjälp av solpaneler och värmepumpar.

Det övergripande målet för detta ämne är att stödja energiomställningen och utfasningen av fossila bränslen i företag genom att stärka införande av energiledningssystem och energikartläggningar samt genom att främja samarbetsstrategier mellan företag som är verksamma antingen i samma värdekedja eller i fysisk närhet.

Vem kan söka?  
Företag

Läs mer om utlysningen på EU Funding & Tenders Portal (europa.eu)

Kontakta oss på Energikontor Syd! 

 

Vi på Energikontor Syd är inte bara experter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering. 

Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan.  

  

Ta kontakt med oss för att bolla idéer! 

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

14 artiklar hittades

Se alla poster inom temat