Klimatsmarta föreläsningar 2024

En kostnadsfri digital föreläsningsserie 

Under hösten arrangerar energi-och klimatrådgivarna i syd en serie digitala föreläsningar. Föreläsningarna har olika teman och riktar sig till olika målgrupper. Varmt välkommen att delta på vad som än intresserar dig! Scrolla nedåt för att se program och anmälan. 

Föreläsningarna ges på Teams. Möteslänken ligger i bekräftelsemailet/kvittot som du får efter att du har anmält dig.  Får du inte kvitto med länk så kontrollera din skräppostmapp. 

Här hittar du en guide hur du ansluter till Teams som gäst till föreläsningarna.

Varje föreläsning spelas in. Efter avslutad föreläsning kommer inspelningarna att vara tillgängliga, på den här sidan, under två veckor. 

Program

Tågsemester - tips från proffsen

Med Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén

Tisdag 17 september kl. 18.30–19.30

För: privatpersoner

Funderar du på att ta tåget ut i Europa? 17 september har du möjlighet att lyssna på resejournalisterna och tillika tågproffsen  Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén, som skrivit flera reseguider om just tågsemester. På detta webbinarium delar de med sig av värdefulla tips och erfarenheter från sina många tågresor nere på kontinenten.  
 


 

Energiberedskap

Med energi-och klimatrådgivare Paula Björk och Daniel Hägerby

Onsdag 25 september, kl 18.30 - 19.45

För: privatpersoner, villaägare, fastighetsförvaltare

Föreställ dig att du blir helt utan ström i flera dagar – vad gör du? Hur löser du uppvärmning, matlagning och tillgång till vatten? Hur gör du på sommaren, respektive på vintern? Sverige har en av världens säkraste elförsörjningar, men trots det finns det mycket som kan hända som gör att strömmen går. På det här webbinariet om energiberedskap får du veta allt om hur du kan förbereda dig för ett längre strömavbrott, oavsett om du bor i villa eller förvaltar en fastighet.

Klicka här för att se webbinariet i efterhand

Inspelningen är tillgänglig fram till och med 10 oktober 2024. 


 

Laddning för tunga fordon - så söker du stöd för att bygga ut

Med Olof Åslund, Energimyndigheten

Torsdag 3 oktober, kl 10.00 - 11.00

För: företag

Behöver ditt företag bygga ut laddingsmöjligheter för tunga fordon? Olov Åslund, projektledare på Energimyndigheten, berättar om aktuella stöd som finns att söka och vad man som sökande ska tänka på och planera för.

Information från webbinariet
Telefonsupport Klimatpremien:
Tel.016- 544 24 44
Öppettider; helgfri tisdag och torsdag kl. 09-11 och 13-15
För frågor och support kring laddinfra hänvisar vi till elektrifieringspiloter@energimyndigheten.se

OBS! Tyvärr går det inte att se detta webbinariet i efterhand. Men är du intresserad av att ta del av Olovs presentation, vänligen kontakta cecilia.axelsson@almhult.se


 

Hur energieffektiviserar du ditt företag? - Konkreta råd och exempel

Med Decima Henningsson, Aktea

Torsdag 17 oktober, kl 10.00 - 11.00

För: små och medelstora företag

Hur kan energistatistiken ha alla svar? Hur sparar du många kWh utan att investera? Är det lönsamt för dig med solceller och batteri? Och vad är ett smart energisystem?

Decima Henningsson, energikonsult på Aktea, har med 16 år i energi- och värmebranschen, stor erfarenhet av alla energirelaterade system och processer i industri och fastigheter, samt inom analys- och energieffektivisering. På det här webbinariet ger hon praktiska råd om vad du som företagare kan göra för att spara energi och pengar, lyckade exempel från olika företag och om vikten att våga tänka utanför boxen.

Klicka här för att anmäla dig. 


 

Energieffektivisering i restauranger och storkök

Med Roger Gunnarsson, Energikontor Syd

Tisdag 19 november, kl 15.00 - 16.00

För: restaurangägare, köks- och serveringspersonal, vaktmästare, fastighetsskötare och fastighetsägare

Vill ni sluta slösa energi i köket?
Köket är en väldigt energiintensiv arbetsplats med mycket utrustning på en relativt liten yta. Genom enklare beteendeförändringar kan ni minska energianvändningen med 15-20 procent. Roger Gunnarsson, projektledare på Energikontor Syd, med stor kunskap om energieffektivisering, ger tips och råd på energibesparande åtgärder i restauranger och storkök.

Klicka här för att anmäla dig. 


 

Föreläsningarna arrangeras av de kommunala energi- och klimatrådgivarna i södra Sverige, med stöd av Energikontor Syd inom ramen för satsningen Plan4Cet, finansierad av Life Clean Energy Transition (LIFE CET) och Region Skåne.

Logotyp: Plan4Cet LIFE Clean Energy Transistion.Region Skåne