Utbytesprogram för kommuner: URBACT - Call for Transfer Networks
Publicerad: 2025-04-04
Utlysning från URBACT. Utlysningen stänger 30 juni 2025.

Information
URBACT, ett europeiskt utbytes- och studieprogram finansierat av EU, har öppnat en utlysning för så kallade Transfer Networks, där städer kan samarbeta för att överföra och anpassa beprövade metoder inom hållbar stadsutveckling.
Ansökan stänger 30 juni.
Utlysningen syftar till att skapa nätverk av städer som vill implementera en av de 116 goda exemplen (Good Practices) som tidigare identifierats av URBACT. Genom att delta i ett Transfer Network får svenska kommuner möjlighet att:
- Lära av andra europeiska städer - genom erfarenhetsutbyte kan kommuner ta del av beprövade lösningar på gemensamma utmaningar inom hållbar stadsutveckling.
- Få tillgång till expertstöd - URBACT erbjuder stöd från experter för att underlätta implementeringen av nya metoder och strategier.
- Stärka lokal kapacitet - deltagande i nätverken bidrar till att bygga upp kommunens interna kompetens och kapacitet inom hållbar stadsutveckling.
- Synlighet på europeisk nivå - att vara en del av URBACT-nätverken ger kommuner möjlighet att synas och dela sina framsteg på en internationell arena.
Vem kan söka?
Kommuner.
Läs mer
Läs mer om utlysningen på urbact.eu
Kontakta oss på Energikontor Syd!
Vi på Energikontor Syd är inte bara experter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering. Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan.
Ta kontakt med oss för att bolla idéer!
Kategorier
Kontaktpersoner

Mer inom samma tema
-
Interreg Östersjöprogrammet öppnar igen för små projekt
Utlysningen riktar sig främst till projekt som främjar en integrerad utveckling av små orter, landsbygdsområden och områden med särskilda utmaningar som är avgörande för den sociala och ekonomiska strukturen i lokalsamhällen inom Östersjöregionen. Utlysningen stänger 8 oktober 2025.
-
Hållbart och resilient transportsystem
Energimyndigheten utlyser medel för projekt som bidrar till utvecklingen av framtidens resilienta och fossilfria transportsystem.
-
Människan i infrastrukturen
Trafikverket utlyser forskningsmedel för projekt som fokuserar på människors upplevelser och behov i relation till transportinfrastrukturens miljöer. Ansökan sker i två steg: Steg 1 (TG0) ska lämnas in senast den 30 juni 2025, och Steg 2 (TG2) senast den 14 november 2025.
-
Klimatpremie för miljöarbetsmaskiner - stöd för miljövänliga investeringar
Energimyndigheten erbjuder en klimatpremie för inköp av miljöarbetsmaskiner, såsom gräv- och lastmaskiner, för att minska klimatpåverkan från arbetsmaskiner i verksamheter.
-
Introduktion av elbussar i kollektivtrafik
Elbusspremien är ett ekonomiskt stöd från Energimyndigheten för att främja introduktionen av elbussar i kollektivtrafiken.
-
Klimatpremie för tunga lastbilar
Energimyndigheten erbjuder en klimatpremie som ger ekonomiskt stöd till företag, kommuner och regioner för inköp av utsläppsfria tunga lastbilar, vilket syftar till att minska klimatpåverkan från tunga transporter.
-
Sök medel för projekt som bidrar till minskad energianvändning!
Utlysning från Naturskyddsföreningen. Sök bidrag från Energieffektiviseringsfonden för projekt som bidrar till konkret miljönytta i form av minskad energianvändning! Ansökan sker löpande.
-
Ladda bilen - möjlighet för organisationer som vill installera laddpunkter
Utlysning från Naturvårdsverket. Ladda bilen riktar sig till organisationer som vill installera laddpunkter som i huvudsak kommer användas av boende eller anställda. Ansökan är öppen så länge medel finns kvar.
-
Stöd för Skånska företags hållbarhetsutveckling
Region Skåne erbjuder en hållbarhetscheck för att stödja energikartläggning, kompetensförstärkning inom energieffektivisering och andra hållbarhetsinitiativ.
-
Småföretagare i Kronoberg få kostnadsfri expertrådgivning
Region Kronoberg erbjuder genom Konsulttimmen där du som är småföretagare i Kronoberg kan få kostnadsfri expertrådgivning.
-
Klimatpremie för lätta ellastbilar
Energimyndigheten: För att främja introduktionen av vissa miljöfordon på marknaden och bidra till minskning av utsläpp av växthusgaser är det möjligt för företag, kommuner och regioner att söka statligt stöd för köp av lätt ellastbil.
-
Bidrag för energieffektivisering i småhus
Bidrag för energieffektivisering av småhus kan sökas från Boverket. Från den 3 juli 2023 kan bidrag sökas av ägare till småhus som värms upp med el eller gas. Ansök senast 1 juni, 2025.
-
Stöd till externa konsulttjänster för företag i Kronobergs län
Utvecklingscheck för externa konsulttjänster.
-
Stöd till externa konsulttjänster för företag i Kalmar län
Ansök om konsultcheck för att anlita extern specialistkompetens!
-
Klimatklivet - Lokala klimatinvesteringar, mätbara resultat.
Finansiering till projekt, som är en fysisk investering, ger en kostnadseffektiv utsläppsminskning av växthusgaser och inte kan genomföra utan ekonomisk stöttning.
-
Almis gröna lån
Almis gröna lån ska möjliggöra grön omställning i små och medelstora företag.
-
Stöd till konsulttjänster i Blekinge län
Energikartläggningscheck för extern konsult.
-
Stöd till energi- och miljöprojekt - idrottsrörelsen
Riksidrottsförbundets uppgift är att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. Stöd till projekt som avser att minska energianvändningen eller för andra miljöförbättrande åtgärder inom idrottsrörelsen.
18 artiklar hittades