Kunskapsbank

Tågluff och cykel stärker besöksnäringen

Publicerad:


Samverkan ger mer till länet

Tågluff och cykel stärker besöksnäringen

Två olika satsningar inom ett och samma projekt gav Destination Småland möjligheten att samordna dem kring hållbara transporter.

Att identifiera möjligheterna att tåg- och bussluffa till besöksmål i Kronoberg på semestern och marknadsföra dessa, kombinerades med elcykeluthyrning runt Åsnen, på platser identifierade som intressanta även för tåg- och bussluffen. Länstrafiken Kronoberg fick bli landningssida för satsningen med tåg- och buss-luffen med vilken marknadsföringen förstärktes ytterligare genom att länstrafiken marknadsförde sina satsningar med extra besöksmål i sina kanaler.

Tack vare samverkan i projektet Res Grönt, eller projekt i allmänhet med extern finansiering finns det möjligheter att nå ut och göra skillnad på det här sättet.

Med Destination Smålands, Länstrafikens och ytterligare aktörers engagemang för hållbara transporter och besöksmål i Kronoberg, växte initiativet vilket bidrog till att underlag delvis togs fram genom projektet, naturreservat, nationalparker och vissa besöksmål identifierades, lokaliserades och därefter lades in i Länstrafiken Kronobergs trafikplanerare. Länk till Tågluff

Kontaktpersoner


Annika Öberg

Annika Öberg

Projektledare

Tel. 0709-21 60 59 ,

annika.oberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

111 artiklar hittades

Se alla poster inom temat